Meldpunt

Wespen?

Je kan de Happy Bees ook contacteren als je met wespen zit. Wespen hebben het gemunt op voeding en etensresten, en hebben niet voor niks de naam van 'opruimers'. Ze kunnen echter ook vervelend zijn en een aantal keer steken vooraleer ze het leven laten. Honingbijen zijn niet geïnteresseerd in wat wij eten, en ook niet agressief. Een bij steekt enkel als ze zich bedreigd voelt, en dat gebeurt niet zo vaak. En als ze dan toch steekt, sterft ze.

Inwoners van Hasselt, Alken, Herk-De-Stad, Lummen, Heusden-Zolder,Zonhoven, Diepenbeek en Kortessem kunnen The Happy Bees contacteren voor het verdelgen van een wespennest. Best bel je na 16.00u naar het nummer 0491/644722 of stuur een mailtje. Wil je iets meer weten over de wespen, kijk dan hier.

Wespennest

Bijenzwerm?

Ook bijenzwermen kunnen vervelend zijn of beangstigend overkomen. Het melden van een bijenzwerm is verplicht omdat het een beschermd diersoort is. Indien je de brandweer contacteert, geven ze je het nummer van een imker of ze contacteren zelf een imker.

Inwoners van Hasselt, Alken, Herk-De-Stad, Lummen, Heusden-Zolder,Zonhoven, Diepenbeek en Kortessem kunnen The Happy Bees contacteren als ze een bijenzwerm opmerken. Best bel je na 16.00u naar het nummer 0491/644722 of stuur een mailtje. Wil je iets meer weten over zwermen van bijen, klik dan hier.

Bijenzwerm